1 stroužek | česnek | |
1 ks | pórek | |
400 g | cizrna | |
1 svazek | jarní cibulka | |
400 g | uzená vepřová plec | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
majoránka | ||
mletý zázvor | ||
mletý černý pepř |
Den předem cizrnu propláchneme a necháme ve studené vodě nabobtnat. Potom vodu vyměníme za čerstvou a zvolna uvaříme i s uzeným masem doměkka. . Mezitím si pórek a jarní cibulku očistíme a vše nakrájíme na tenká kolečka. Česnek prolisujeme. Měkké uzené maso vyjmeme a nakrájíme na kousky. K vroucí cizrně nyní přidáme nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek, zázvor, majoránku a pepř. Polévku ještě asi 5 - 10 minut povaříme a podle potřeby přisolíme. Nakrájené uzené maso rozdělíme na porce, přelijeme horkou polévkou a podáváme s pečivem.
Tradiční štědrovečerní polévka: Rybí, hrachová i kapustnice
Ani vánoční tabule se bez poctivé domácí polévky jednoduše neobejde. Co se vařívalo o svátcích kdysi a vaří se i dnes? Jakou polévku můžete na štědrovečerní tabuli připravit? Přinášíme vám 6 prověřených receptů, které rodinu rozhodně nezklamou.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena