Uvaříme rýži podle návodu na obalu. Uzené maso uvaříme a pokrájíme na drobné kostičky. Vývar nevyléváme.
Do vývaru, ve kterém se vařilo uzené maso, vložíme masox. Necháme jej rozpustit pak přidáme uvařenou rýži a pokrájené maso. Takto společně povaříme asi deset až patnáct minut .
Před koncem vsypeme do uzené polévky nasekanou petrželku a podle potřeby osolíme a opepříme.
Uzenou polévku podáváme teplou a s čerstvým pečivem.
Vzpomínám si, že už moje babička vylepšovala servírování uzené polívečky vlitím trošky mléka do talíře s touto polívkou. Praktickým významem tohoto aktu bylo případné zjemnění pokrmu a to, když polévka byla příliž mastná, či slaná ?!
Vendula
Re: Komentář k receptu Uzená polévka 2
Rýži si přidávají do uzené polévky ti, kteří mají problémy se zažíváním. To kroupy někdy umí způsobit. I s těmi kroupami chutní skvěle, právě tak, jako s krupicí.