1 lžička | cukr | |
2 lžičky | sůl | |
70 g | sádlo | |
470 g | hladká mouka | |
2.7 dl | vlažná voda | |
7 g | sušené droždí | |
na potření | ||
---|---|---|
mléko |
Sádlo necháme rozpustit. V obvyklém pořadí (nejprve tekuté a potom ostatní) dáme suroviny do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí umotáme 10 rohlíků nebo bulek, pletýnek, uzlů, apod. Necháme na plechu cca 15 minut kynout v teple. Potom rohlíky nebo jiné tvary potřeme vlažným mlékem. Sypeme semínky solí, kmínem nebo necháme jen tak bez ničeho a pečeme ve vyhřáté troubě na 210 - 230 °C 10 -15 minut. Na dno dáme kastrůlek s vodou, aby se v troubě vytvořila pára. Úžasné domácí rohlíky přendáme na mřížku a necháme vystydnout.
Recept na francouzskou bagetu z domácí pekárny krok za krokem
Francouzské bagety jsou vynikajícím pečivem pro společné rodinné snídaně a lehké svačiny. Připravte si je snadno podle podrobného FOTORECEPTU.
Skvělé recepty na domácí pečivo: Upečte si voňavé rohlíky, dalamánky a croissanty
Došlo vám pečivo? Upečte si domácí, ono se mu stejně nic nevyrovná! Připravili jsme pro vás prověřené recepty na domácí rohlíky, dalamánky a houstičky, ale také na nadýchané croissanty, italskou ciabattu a briošky na hamburgery. Nechybí ani kynuté sladké pečivo, které ocení hlavně děti.
Autor:anna
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena