marináda | ||
---|---|---|
500 g | tygří krevety | |
2 lžíce | olivový olej | |
1 lžíce | šťáva z citronu | |
směs | ||
1 ks | cibule | |
2 stroužky | česnek | |
300 g | rajčatové pyré | |
1 snítka | sekaná petrželová nať | |
1 lžička | hrubá mořská sůl | |
1 špetka | pepř | |
příloha | ||
5-6 ks | chlebové topinky |
U nás koupíte tygří krevety v obchodech se sortimentem mořských ryb nebo ve specializovaných rybárnách.
Krevety důkladně propláchneme, ale necháme nevyloupané. Na pánvi rozpálíme olivový olej a orestujeme na drobno nasekanou cibulku. Přidáme nasekaný česnek a domácí rajčatové pyré. Pokud rajčatové pyré nemáme, podusíme v hrnci rajčata i se slupkou a poté propasírujeme. Do směsi přidáme pepř, mořskou sůl a nasekanou bazalku, může být i sušená.
Mezitím si připravíme krevety - osolíme, zakapeme citronovou šťávou a olivovým olejem a na grilu nebo grilovací pánvi pak grilujeme z obou stran dozlatova, po dobu dvou až tří minut.
Tygří krevety podáváme na čerstvém toastu nebo topince, přelité rajčatovou omáčkou, s malou přílohou a sklenkou bílého vína.
Jak konzumovat mořské plody: Manuál, díky kterému se při stolování nezapotíte
Dovolená u moře - to je také ochutnávání místních specialit a lahůdek, třeba těch z mořských plodů. Bojíte se objednat si šneky, krevety či ústřice, protože nevíte, jak se správně konzumují? Seznamte se s naším manuálem a tentokrát si bez obav dopřejte, na co máte chuť.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena