200 g | ricotta | |
150 g | zakysaná smetana | |
200 g | olomoucké tvarůžky | |
3 lžíce | čerstvá pažitka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
mletý bílý pepř |
Na tento recept budeme potřebovat dobře vyzrálé tvarůžky, které lehce rozmělníme. Pažitku omyjeme a nasekáme nadrobno.
Olomoucké tvarůžky podle potřeby nakrájíme na menší kousky a vložíme do mísy. Přidáme sýr ricotta a podle chuti mletý bílý pepř. Vše rozmělníme tyčovým mixerem dohladka a pak ručně vmícháme zakysanou smetanu. Nakonec vmícháme pažitku a necháme asi 3 hodiny rozležet v chladu. Směs neředíme. Během odležení sama získá konzistenci krému.
Tvarůžkový krém s pažitkou podáváme jako přílohu k pečeným bramborám nebo bagetě a zelenině.
Zůstalo vám hodně vajec? Šup s nimi do pomazánky, salátu i tlačenky
Vykoledovaná vajíčka se dají zpracovat na mnoho způsobů. Každý má rád vejce jinak, proto jsme v redakci vybrali ty nejzajímavější a opravdu různorodé recepty našich čtenářů. Třeba najdete svého favorita a užijete vajíčka z Velikonoc na jedničku.
Tip na veganskou svačinku: Pečená polenta s dipem krok za krokem
Tip na zdravou svačinu z pečené polenty a dipem z bílého tofu krok za krokem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena