Příprava tohoto moučníku je jednoduchá, přitom obsahuje tvarohovou náplň.
Hodnocení
4.3
/ 5 (18x)
Doba přípravy
75 min
Chutnalo
1x
Ingredience
Těsto
Vejce2 ks
Cukr krupice150 g
Hladká mouka 300 g
Máslo ( nebo tuk )200 g
Kypřicí prášek do pečiva1/2 ks
Náplň
Vejce2 ks
Rum2 lžíce
Mléko500 cl
Tvaroh500 g
Cukr krupice150 g
Rostlinný olej8 lžic
Vanilkový pudinkový prášek1 ks
Postup přípravy
Těsto vypracované z másla, hladké mouky, prášku do pečiva, vajec a cukru krupice dáme na chvíli do chladné místnosti.
Během chlazení těsta připravíme náplň. Vymícháme tvaroh, cukr, vejce, olej, rum, vanilkový pudinkový prášek a mléko. Ze všech ingrediencí vymícháme řidší hladkou hmotu.
Na plech s vyšším okrajem dáme pečící papír, poklademe těsto a nalijeme tvarohovou hmotu.
Tvarohový leský koláč pečeme v mírné troubě při 170 °C asi 45 minut.
Recept je úžasný, skvělé využití tvarohu, nadchl celou rodinu i kamarádky. Trochu problém byl s překlepem, kdy se všichni, kterým jsem recept přeposílala, obratem ptali- A prosím Tě, co to znamená to leský? Nemluvím pak o množství mléka, které je podle receptu kapku předimenzované, naštěstí padesát litrů mléka asi doma jen tak nikdo nemá...