Tvarohový krém chutná hlavně dětem, můžeme ho připravit jako sladkou přesnídávku.
Hodnocení
4.6
/ 5 (126x)
Doba přípravy
15 min
Chutnalo
3x
Ingredience
3 lžíce
cukr
500 ml
mléko
3 lžíce
smetana ke šlehání
250 ml
plnotučný tvaroh
1 balíček
vanilkový pudinkový prášek
na ozdobu
ovoce (maliny, ostružiny)
Postup přípravy
Z půl litru mléka, cukru a 1 balíčku vanilkového pudinkového prášku uvaříme obvyklým způsobem hustý pudink. Necháme ho úplně vychladnout, během chladnutí občas promícháme.
Plnotučný tvaroh rozmícháme se smetanou a našleháme v krém. Doporučuji použít tvaroh balený v plastové vaničce.
Pak do tvarohu zašleháme postupně i studený pudink.
Ušlehaný tvarohový krém uložíme do lednice a necháme ještě chvíli chladnout.
Tvarohový krém rozdělíme do misek, ozdobíme ovocem nebo ovocnou omáčkou. Výborně chutná i na palačinkách.