náplň | ||
---|---|---|
50 ml | olej | |
1 ks | vejce | |
4 dl | mléko | |
500 g | tvaroh | |
4 lžíce | cukr moučka | |
1 ks | vanilkový cukr | |
1 konzerva | kompotované broskve | |
1 balíček | vanilkový pudinkový prášek | |
těsto | ||
1 ks | vejce | |
125 g | máslo | |
kypřicí prášek do pečiva | ||
50 g | cukr moučka | |
220 g | polohrubá mouka | |
podle potřeby | ||
máslo na vymazání formy | ||
strouhanka na vysypání |
Nejdříve připravíme těsto. Na vál prosejeme mouku, kterou smícháme s polovinou prášku do pečiva. Přidáme cukr. Do středu rozklepneme jedno vejce a dokola rozdrobíme změklé máslo. Vše zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme na chvíli odležet. Kompotované broskve necháme okapat, potom je nakrájíme na kousky. Náplň připravíme ve šlehači. Tvaroh zalijeme mlékem, přidáme vejce, vanilkový cukr, vanilkový pudinkový prášek, olej a cukr. Vše důkladně promícháme. Nakonec vařečkou vmícháme nakrájené kompotované broskve. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Nejlépe ručně poklademe dno a stěny formy těstem. Nyní do formy vlijeme připravenou krémovou náplň. Tvarohový koláč s broskví pečeme v mírné troubě dozlatova, dokud náplň neztuhne. Tvarohový koláč s broskví podáváme ke kávě nebo čaji. Můžeme ho ozdobit kompotovanou broskví a čokoládou.
Recept na krémový koláč s broskvemi krok za krokem
Další ovoce, které právě dozrává na zahrádkách, jsou broskve. Dnes si z nich podle podrobného FOTORECEPTU připravíme vynikající koláč.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena