Mouku, změklé máslo, vejce, sůl a cukr uhněteme, podle potřeby přidáme vodu. Hotové těsto uložíme asi na hodinu do ledničky.
Mezitím si připravíme náplň. Pečlivě omyjeme citrony, kůru nastrouháme a šťávu vymačkáme. Tvaroh promícháme s citronovou kůrou a šťávou, smetanou a vmícháme žloutky, cukr a vanilkový cukr. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme do tvarohového krému. Vmícháme škrobovou moučku a zlehka promícháme.
Troubu předehřejeme na 160 °C.
Těsto rozválíme plát, kterým vyložíme koláčovou formu, okraje zvedneme trochu do výšky. Tvarohovou náplň natřeme na těsto a uhladíme.
Tvarohový koláč vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 1 hodinu. Po upečení necháme koláč zcela vychladnout, až poté jej krájíme a podáváme.