Rozinky namočíme do rumu. Vanilkový lusk opatrně nařízneme, nožem vyloupeme vanilku a rozmícháme ji v mléce.
Tvaroh rozmačkáme se změklým máslem, cukrem i vejci.
Mouku smícháme s pudinkovým práškem i práškem do pečiva, přidáme tvarohovou hmotu a rozinky s rumem. Přilijeme vanilkové mléko a vypracujeme vláčné těsto.
Formu na vánočku dobře vymažeme a vysypeme moukou. Naplníme do ní připravené těsto a povrch uhladíme.
Tvarohovo-vanilkovou vánočku pečeme v předehřáté troubě (na 220°C)asi 50-60 minut na 150 °C. Po půl hodině pečení vánočku přikryjeme alobalem. Vánočku poté necháme ve formě ještě "dojít" v teplé troubě.
Vánočku necháme vychladnout ve formě a teprve potom ji opatrně vyklopíme.
Tvarohovo-vanilkovou vánočku pocukrujeme, nakrájíme a podáváme.