1 ks | vejce | |
150 g | špenát listový | |
1 hrst | čerstvá petrželka | |
150 g | polotučný tvaroh | |
90 g | hladká mouka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
muškátový oříšek | ||
podle potřeby | ||
olivový olej |
Špenát spaříme vařící vodou, necháme okapat a jemně nakrájíme. Očištěnou petrželovou nať jemně usekáme. Oloupaný česnek prolisujeme. Do mísy prosejeme mouku, přidáme tvaroh, vejce, špenát a nasekanou petrželku, Směs ochutíme česnekem, strouhaným muškátovým oříškem a solí.
Z ingrediencí vypracujeme hladké a vláčné těsto, ze kterého utvoříme kuličky ve velikosti vlašského ořechu a necháme je asi 30 minut v chladu odležet. Tvarohovo-špenátové kuličky vkládáme do vroucí osolené vody a zvolna vaříme, dokud nevyplavou. Potom je necháme ještě dovařit asi 1 - 1,5 minuty a scedíme.
Tvarohovo-špenátové noky lehce omastíme olejem a podáváme jako přílohu k rybě nebo dušeným a pečeným masům. Výborně chutnají i samostatně, třeba posypané parmazánem se zeleninovým salátem.
Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem
A zase ta dýně! Tentokrát si připravíme domácí dýňové noky, které jsou chuťově dobré samy o sobě, ale v kombinaci se špenátem a nivou nemají chybu.
Jedinečné recepty na lasagne: S mletým masem, špenátem i cuketou
Lasagne - typicky italský pokrm, který se dá připravit na nespočet způsobů. S rajčatovým základem, zapékané s bešamelem či sýrovou omáčkou, s masem i bez. Recepty jsou sice časově náročnější, ale odměnou vám bude pokrm, který opravdu chutná a zasytí. Připravili jsme pro vás 8 variant, ze kterých si určitě vyberete pro sebe tu nej.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena