těsto | ||
---|---|---|
1 lžíce | cukr | |
2 ks | vejce | |
1 lžička | kypřicí prášek | |
250 g | tvaroh tučný | |
300 g | polohrubá mouka | |
na ozdobu | ||
jahody | ||
podle chuti | ||
cukr moučka | ||
podle potřeby | ||
olej na smažení | ||
krémovitá zakysaná smetana | ||
brusinkový nebo rybízový džem |
Připravíme si těsto. Mouku smícháme s kypřícím práškem, tvarohem a vejci. Ovoce na zdobení omyjeme a nakrájíme na kousky. Z těsta vyválíme plát asi 1 cm vysoký a vykrájíme z něj stejná kolečka o průměru asi 4 cm. Vdolky smažíme ve vyšší vrstvě oleje do růžova. Necháme je okapat na papírové utěrce.
Tvarohové vdolky s brusinkami a krémovitou smetanou podáváme teplé. Zdobíme kousky ovoce a podle chuti sypeme moučkovým cukrem.
Tip na zdravou snídani: Rychlé veganské lívance krok za krokem
Vyzkoušejte náš recept na rychlou a zdravou snídani. Lívance chutnají výborně s fíky, které nyní dozrávají a jsou k sehnání v obchodech. Navíc působí blahodárně na imunitní systém a napomáhají trávení.
Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!
Mini palačinky - jednoduchá a zaručeně ta nejlepší snídaně či večeře. Tyto jsou z ovesné a rýžové mouky a dají se chutně připravit na sladko i na slano. Vyzkoušejte!
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena