1 špetka | sůl | |
2 ks | vejce | |
1 lžíce | rum | |
2 lžičky | kypřicí prášek do pečiva | |
275 g | tvaroh | |
2 lžíce | vanilkový cukr | |
200 g | hladká mouka | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
marmeláda | ||
cukr moučka |
Nejprve vyšleháme vajíčka s cukrem do pěny. Můžeme využít i elektrického šlehače či robota. Přidáme tvaroh a opět důkladně rozmícháme. Následně prosejeme mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva. Vymísíme v těsto, bude stále lehce lepivější. Ruce si potřeme olejem a tvoříme kuličky velikosti pingpongového míčku, spíše ještě menší. Mezitím si v menším hrnci rozehřejeme dostatečné množství oleje (cca 4 cm). Zda-li je dostatečně rozpálen, zjistíme vhozením kousku těsta, který by se měl ihned začít smažit a vyplavat na povrch. Pokud je olej dostatečně rozpálen, vložíme opatrně první část koblížků tak, aby měl každý kolem sebe trochu místa, ihned lehce snížíme plamen, aby se koblížky nesmažily příliš rychle. Mohlo by se stát, že budou z vnější strany již příliš osmaženy, ale vevnitř nebudou hotovy. Usmažené tvarohové koblížky dáváme po vyndání z oleje ihned na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk. Můžeme ihned podávat, nejlépe s marmeládou, tvarohem a posypané moučkovým cukrem.
Smažené i pečené v troubě, tvarohové i bez náplně: Koblihy 8x jinak
Nadýchané, vláčné a hlavně domácí - takové jsou recepty na koblížky, které vás musíme naučit! Stačí si pohrát s těstem a pak už je jen jednoduše usmažit či upéct. Uvidíte, jak rychle budou mizet z talíře!
(doba přípravy 150 min)
Autor:Markéta v troubě
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena