těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
2 ks | vejce | |
1 lžíce | rum | |
250 g | tvaroh | |
250 g | polohrubá mouka | |
1 ks | kypřicí prášek do pečiva | |
podle potřeby | ||
1 sklenka | mléko | |
olej na smažení | ||
na obalení | ||
cukr moučka |
Tvarohové koblihy vytvoříme z těsta, které si vytvoříme promícháním mouky s práškem do pečiva, tvarohu, vajec, špetky soli, rumu a mléka. Mléko přidáváme podle potřeby, podle toho, jak je těsto hutné. Z těsta vykrajujeme lžící bochánky a dáváme do rozpáleného oleje. Koblihy usmažíme dozlatova. Ještě horké tvarohové koblihy obalujeme v cukru.
Smažené i pečené v troubě, tvarohové i bez náplně: Koblihy 8x jinak
Nadýchané, vláčné a hlavně domácí - takové jsou recepty na koblížky, které vás musíme naučit! Stačí si pohrát s těstem a pak už je jen jednoduše usmažit či upéct. Uvidíte, jak rychle budou mizet z talíře!
Tvarohové koblihy bez kynutí krok za krokem
Dnes vás naučíme krok za krokem recept na lahodné tvarohové koblížky, které nepotřebují čas ke kynutí.
Autor:pachova
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena