1 ks | cibule | |
300 g | kysané zelí | |
těsto | ||
---|---|---|
30 g | olej | |
1 špetka | sůl | |
1 ks | vejce | |
50 g | hladká mouka | |
100 g | hrubá mouka | |
400 g | měkký tvaroh | |
podle potřeby | ||
olej |
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Nakrájenou cibulku necháme dozlatova osmažit na rozpáleném oleji, poté přidáme překrájené kysané zelí a podusíme doměkka.
Připravíme si těsto na halušky. Tvaroh smícháme s moukou, 30 g oleje, vejcem a solí. Těsto zaváříme přes haluškové síto do vroucí osolené vody. Když halušky po několika minutách vyplavou na povrch, scedíme je.
Tvarohové halušky promícháme s podušeným zelím a podáváme. Kdo chce, přidá ještě kostičky slaniny.
Foto: Shutterstock.com
Velikonoční menu podle našich čtenářů: A co budete vařit Vy?
Co by to bylo za Velikonoce bez beránka, mazance či vajíčkové pomazánky? V našem článku se můžete inspirovat nejúspěšnějšími recepty na Velikonoce, které od vás získaly pozitivní hodnocení. Inspirujte se!
Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím
Halušky, bramborové noky, které má rád snad každý, stačí jen přizpůsobit suroviny, kterými je doplníme. Původně slovenské národní jídlo se i u nás těší velké oblibě, pojďme si ho připomenout a připravit na více způsobů.
Autor:100
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena