1 ks | mladá cuketa | |
1 ks | mrkev | |
1 kelímek | měkký polotučný tvaroh á 250 g | |
1 ks | červená cibule | |
50-70 g | eidam 45% | |
3 lžíce | rajčatové pesto | |
podle chuti | ||
---|---|---|
citron | ||
sůl | ||
mletý barevný pepř | ||
podle potřeby | ||
smetana ke šlehání (33%) | ||
olej |
Červenou cibuli a ostatní zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na kostičky, mrkev najemno nastrouháme, cuketu nakrájíme na velmi drobné kostičky.
Cibuli orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme cuketu, nastrouhanou mrkev a znovu orestujeme. Směs necháme vychladnout a zašleháme do tvarohu s trochou smetany. Dochutíme solí, pepřem, citronem, přidáme i trochu rajčatového pesta a nakonec přidáme najemno nastrouhaný eidam, ale může být i jiný a výraznější sýr. Podle chuti přidáme i trochu chilli, pokud máme rádi pikantnější pomazánky.
Tvarohovou pomazánku se zeleninou podáváme s oblíbeným pečivem a zdobíme podle fantazie.
Zůstalo vám hodně vajec? Šup s nimi do pomazánky, salátu i tlačenky
Vykoledovaná vajíčka se dají zpracovat na mnoho způsobů. Každý má rád vejce jinak, proto jsme v redakci vybrali ty nejzajímavější a opravdu různorodé recepty našich čtenářů. Třeba najdete svého favorita a užijete vajíčka z Velikonoc na jedničku.
Zkuste to netradičně: Pesto z mrkvové natě krok za krokem
Mrkvovou nať nevyhazujte a zkuste si z ní udělat vynikající pesto. Příprava je jednoduchá a hotové pesto můžete použít do těstovin, na topinku nebo do tyčinek.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena