150 g | hladká mouka | |
150 g | polohrubá mouka | |
1 balíček | kypřicí prášek do pečiva | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
4 ks | vejce | |
350-400 g | třešně | |
200 g | tuk hera | |
250 g | polotučný tvaroh | |
200 g | cukr krupice | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
máslo na vymazání formy | ||
polohrubá mouka na vysypání formy |
Hladkou a polohrubou mouku prosejeme a promícháme s práškem do pečiva a balíčkem vanilkového cukru. Žloutky odělíme od bílků a z bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh. Formu velké remosky vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Třešně očistíme od stopek, omyjeme a osušíme.
Ve větší míse důkladně utřeme tuk na pečení s krupicovým cukrem, přidáme traroh a žloutky a vše vymícháme v hladkou hmotu, do které postupně přimícháme moučnou směs. Nakonec do těsta zapracujeme ušlehaný bílkový sníh a takto připravené těsto rozetřeme do formy a poklademe třešněmi. Remosku zakryjeme topícím tělesem a pečeme asi 35 – 40 minut. Propečenost koláče vykoušíme špejlí. Pokud koláč tmavne rychleji než požadujeme, můžeme k zakrytí použít alobal.
Vychladou tvarohovou bublaninu rozdělíme na porce a podáváme ke kávě nebo čaji. Podle chuti moučník můžeme poypat moučkovým cukrem.
Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině
Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.
Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin
Třešně se na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena