3-4 stroužky | česnek | |
2-3 lžičky | máslo | |
1 lžíce | kečup | |
70-80 g | kuskus | |
3 lžíce | olivový olej | |
1 konzerva | tuňák ve vlastní šťávě kousky | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý bílý pepř | ||
1 špetka | mletá chilli paprika | |
podle potřeby | ||
70-100 ml | rybí vývar nebo voda | |
na ozdobu | ||
jarní cibulka (nať) |
1. Kousky ťuňáka v konzervě necháme na sítku okapat a šťávu uchováme. Česnek oloupeme a nakrájíme na velmi jemné plátky. Nať jarní cibulky nakrájíme na kolečka.
2. Na olivovém oleji necháme velmi pozvolna zpěnit plátky česneku. Potom vmícháme suchý kuskus a směs krátce orestujeme, osolíme a okořeníme. Vše zalijeme teplým vývarem, šťávou z tuňáka a necháme krátce přejít varem. Nádobu zakryjeme a odstavíme na 3 - 4 minuty z tepla. Jakmile kuskus nabobtná, dochutíme ho kečupem, zjemníme máslem a nakonec vmícháme okapané tuňákové maso.
3. Směs opět zahřejeme a necháme asi 2 minuty na teple odležet, aby všechny chutě prolnuly.
4. Tuňákovou směs s kuskusem mažeme na chlebové topinky ochucené česnekem a zdobíme čerstvou cibulovou natí.
Návod, jak opéct topinku, aby křupala a uvnitř byla měkká
Ve spolupráci s IHNED.cz a šéfkuchařem Václavem Fričem vám přinášíme návod na přípravu křupavé, přitom měkké topinky. Věděli jste, že nejlepší chléb na topinky je 2 -3 dny starý?
Topinka nemusí být nudná! Zkuste tuhle s avokádem a pečenou cizrnou krok za krokem
Tip na skvělou večeři. Topinka tak trochu v jiném podání, navíc ze samých zdravých surovin. Zkuste náš recept, uvidíte, jak si pochutnáte.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena