Rychlovka pro všechny, kteří upřednostňují pokrmy z ryb. Lehká odpolední chuťovka.
Hodnocení
4.7
/ 5 (7x)
Doba přípravy
15 min
Ingredience
Podle chuti
Tymián
Dobromysl
Na ozdobu
Pórek
Eidam
Ostatní
Tuňák ve vlastní šťávě300 g
Feferony naložené v soli1 lžička
Hustý rajčatový protlak2 lžičky
Menší pórek (10 - 15 cm)1 ks
Postup přípravy
Použijeme tuňáka ve vlastní šťávě, mohou být kousky i tuňáková drť. Přichystáme si ho i se šťávou do misky a promícháme se lžičkou směsi feferónů.
Pórek zbavíme svrchní části a nakrájíme jej na jemná kolečka.
Do misky s tuňákem přidáme pórek, rajčatový protlak, dobromysl i tymián. Společně důkladně promícháme.
Tuňákovou mňamku podáváme na pečivu, v tomto případě jsme použili rýžové chlebíčky s rajčatovou příchutí. Ozdobíme plátkem eidamu a kolečkem pórku.