1 špetka | cukr | |
1 špetka | sůl | |
1 ks | vejce | |
1 kelímek | mléko | |
1 balíček | droždí | |
800 g | hladká mouka | |
2 kelímky | tučný jogurt | |
na potření | ||
---|---|---|
1 palička | česnek | |
kečup | ||
na ozdobu | ||
200 g | eidam |
Do mísy dáme mouku, sůl, cukr, vejce, jogurt, mléko a rozdrobíme kvasnice. Vše promícháme a vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí. Těsto umístíme v igelitové tašce do chladničky, kde znásobí svůj objem. Po vyjmutí z ledničky mokrýma rukama odebereme potřebné množství a postupně vytvarujeme langoše. Ihned smažíme ve fritovacím hrnci při 180 °C po obou stranách dozlatova. Po vyjmutí je necháme okapat na ubrousku.
Třínedělní langoše potřeme rozetřeným česnekem nebo kečupem a posypeme sýrem. Ihned podáváme.
Těsto lze použít již po 4 hodinách od umístění do chladničky. V chladničce vydrží až 3 týdny, pokud během této doby nekončí doba trvanlivosti některé z ingrediencí. Pokud ano, je potřeba těsto do této doby zpracovat. Jinak lze odebírat postupně.
Lepší než ze stánku: Domácí langoše krok za krokem
Jak si ty nejlepší langoše připravit doma? Přece podle našeho FOTORECEPTU! Těsto ze zakysané smetany je bezkonkureční. K dochucení nesmí chybět česnek, kečup, tatarská omáčka a sýr.
Langoše, bramboráky a burgery jako ze stánku
Letní radovánky jsou v plném proudu a s nimi souvisí i oblíbené pokrmy, které si s oblibou dáváme na koupalištích, letních festivalech, poutích apod. Aby vám chutnalo stejně tak doma, máme pro vás pár receptů na langoše, domácí burgery, sendviče a bramboráky, které jsou čtenáři prověřené a vždycky se podaří.
Autor:Jams
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena