1 hrnek | jahody | |
3 ks | kiwi | |
2 ks | banán |
1. Nejdříve si umyjeme jahody, zbavíme stopek a ve vyšší misce rozmixujeme tyčovým mixérem. Připravíme si formičky na zmrzliny a do každé formičky nalijeme rovnoměrně jahodovou část. Poté oloupeme kiwi a opět rozmixujeme tyčovým mixérem. Tuto směs opatrně přendáme na jahodou část. Následně oloupeme banány a také rozmixujeme tyčovým mixérem. Banánovou směs přendáme do formiček na kiwi část a na závěr zapíchneme dřívko na držení zmrzliny.
2. Takto připravené zmrzliny dáme minimálně na půl dne do mrazáku.
3. Může se stát, že vám zmrzlina nepůjde hned vyndat z formiček. Stačí formičky ponořit na chviličku do horké vody a zmrzliny půjdou snáze vyndat.
Recept na domácí tvarohové nanuky krok za krokem
Zmrzlina k létu patří a domácí výroba nanuků není vůbec těžká. Ke kupovaným smetanovým zmrzlinám se tato nedá přirovnat - je jemná, krémová a bez přídavku zbytečné vody. A na chuti je to opravdu znát. Čerstvé ovoce jí dodává na svěžesti.
Domácí limonády a zmrzliny: Sáhněte po zelenině a ovoci ze zahrádky
Vsaďte letos na domácí přípravu - sirupů, limonád, drinků i báječných zmrzlin. Není to nic náročného a věřte, že si pochutnáte mnohem více než na těch kupovaných. Navíc zaručeně víte, co výsledný produkt obsahuje.
Autor:Jitka Langeová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena