Měkký tuk třeme s cukrem, žloutky, nastrouhanou citronovou kůrou a šťávou z poloviny citronu elektrickým šlehačem nejméně 10 minut, až pěna zesvětlá.
Potom přidáme polovinu z obou druhů mouky promíchané s práškem do pečiva i mléko a všechno promícháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a zbylou mouku. Těsto rozdělíme na tři díly.
Do prvního dílu přidáme nadrobno nakrájený ananas (rozinky nebo jiné kandované ovoce) naložený na 15 minut v rumu a těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Do druhého dílu vmícháme kakao a těsto nalijeme do formy na ananasový díl. Do třetího dílu vmícháme mleté ořechy spolu s trochou mléka a těsto nalijeme také do formy. Snažíme se těsto od středu nahrnout ke krajům, protože dost vyskočí a bábovku bychom měli šišatou.
V dobře vyhřáté troubě na 220 °C pečeme 50 - 60 minut na 180 °C. Hotovou a částečně vychladlou tříbarevnou bábovku vyklopíme, případně spodek seřízneme a pocukrujeme.