10 ks | vejce | |
500 g | mléko | |
5 ks | jablko | |
300 g | hladká mouka | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
skořice | ||
rozinky | ||
cukr krupice | ||
zakysaná smetana | ||
podle potřeby | ||
máslo | ||
cukr moučka |
Z hladké mouky, soli, mléka, cukru krupice a žloutků umícháme těstíčko.
Na pánvi opečeme na másle na plátky pokrájená jablka bez slupky a jádřince, přilijeme těsto, necháme zespoda zezlátnout. Otočíme a necháme zezlátnout i z druhé strany.
Natrháme trhanec a zasypeme krupicovým cukrem, necháme ho zkaramelizovat. Při výdeji přelijeme zakysanou smetanou se skořicí a rozinkami. Posypeme cukrem moučka.
Trhanec s jablky a zakysanou smetanou se skořicí podáváme jako výborný dezert ke kávě nebo čaji.
Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou
Znáte lepší sladkou snídani než právě připravené palačinky? Máte je rádi s marmeládou, čokoládou, tvarohem či plněné ovocem? Tyto recepty na palačinky jsou jednoduché, rychlé a prověřené, zkusit můžete i zdravější variantu a do těsta přidat ovesné vločky. Jen se po nich zapráší!
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
Autor:Alakarte-cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena