marináda | ||
---|---|---|
4 ks | kuřecí stehno | |
1 lžička | sůl | |
2 lžíce | olej | |
1 ks | cibule | |
1 lžička | worcesterská omáčka | |
2 stroužky | česnek | |
2 špetky | sůl | |
podle chuti | ||
1 lžička | pepř | |
podle potřeby | ||
2 lžičky | mletá sladká paprika | |
omáčka | ||
300 ml | kuřecí vývar | |
1 lžíce | šťáva z citronu |
Připravíme si kuřecí stehna nebo prsa, osolíme je a opepříme z obou stran, potřeme mletou červenou paprikou a na pánvi zprudka opečeme, poté dáme stranou. Ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme česnek, worchester a sůl. Necháme vše provonět a přidáme maso, zalijeme trochou vody nebo vývaru. Maso takto dusíme asi hodinu úplně doměkka, potom vyndáme, necháme trochu vychladnout a vidličkou reztrháme po vláknech. Nakonec maso vrátíme do pánve, zastříkneme citronovou šťávou a necháme ještě prohřát.
Takto natrhaným kuřecím masem můžeme plnit tortilly, burgerové housky, nebo je jednoduše přidat do rýže či těstovin. Jde o moderní, jednoduchou a oblíbenou přípravu kuřecího masa, která se hodí ke každé příležitosti.
(doba přípravy null min)
Druhy kebabu: Döner a gyrosem zdaleka nekončí
Máte rádi kebab, ale nic moc o téhle pochoutce nevíte? Pak čtěte dál. Máme pro vás pár zajímavých informací, co je vlastně kebab, odkud pochází a na jaké druhy kebabu můžete narazit. On totiž není kebab jako kebab.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena