těsto | ||
---|---|---|
4 ks | vejce | |
200 g | máslo | |
2 ks | žloutek | |
200 g | cukr krupice | |
350 g | polohrubá mouka | |
1 balíček | kypřicí prášek do perníku | |
podle potřeby | ||
mléko | ||
třešně | ||
tuk na vymazání | ||
hrubá mouka na vysypání |
Plech vymažeme tukem na pečení a vysypeme hrubou moukou. Vejce rozklepneme, přidáme další dva žloutky a vyšleháme s cukrem. Postupně zašleháváme rozpuštěné máslo a mouku s kypřícím práškem do perníku. Zamícháme a přidáme mléko do konzistence jako na bábovku, aby těsto bylo lehce tekuté. Hladké těsto vlijeme na plech, ozdobíme třešněmi, já používám čerstvé nebo i zmrzlé. Koláč pečeme asi 20 - 30 minut na 175 °C. Třešňový kolář kontrolujeme špejlí, těsto se nesmí lepit. Třešňový perníkový koláč podáváme jako vynikající moučník k různým příležitostem.
Lepší jste nejedli! Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!
Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin
Třešně se na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.
Autor:soda365
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena