1 špetka | sůl | |
0.8 hrnku | mléko | |
75 g | cukr krystal | |
350 g | třešně | |
2 lžíce | griotka | |
1 lžíce | citronová šťáva | |
250 ml | smetana ke šlehání | |
100 g | čokoláda s vysokým podílem kakaa |
1. Třešně omyjeme a vypeckujeme. Můžeme použít vypeckovávač třešní, nůž, případně jako my vyzkoušejte trik s trychtýřem a slámkou. Na otočený trychtýř položíme třešničku a slámkou vytlačíme pecku. Je to snadné a rychlé. Hrst vypeckovaných třešní si ponecháme stranou.
2. Do hrnce vlijeme mléko, 1 hrnek smetany, cukr, špetku soli a třešně. Na mírném ohni zahříváme, dokud směs není horká. Poté plamen stáhneme a necháme 15 minut prohřívat. Mezitím si zbylé třešně nakrájíme na čtvrtky. Čokoládu nasekáme podle libosti na malé kousky. Další možností je čokoládu lehce rozmixovat v mixéru. V tomto případě mixujeme opravdu chvilku, aby nám zůstaly větší kousky.
3. Ještě horký obsah hrnce rozmixujeme tyčovým mixérem. Vmícháme zbytek smetany a umístíme do lednici, dokud se směs zcela nevychladí. Do vychlazené směsi přidáme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu, griotku nebo rum a kousky třešní s čokoládou.
4. Zmrzlinu přelijeme do uzavíratelné misky a umístíme do mrazáku. Každé 2 hodiny, než směs zcela ztuhne, několikrát promícháme.
5. Před podáváním necháme třešňovou zmrzlinu s kousky čokolády v misce chvíli povolit a poté tvoříme kopečky a zdobíme čerstvými třešněmi.
Foto: Shutterstock.com
Babiččina třešňová bublanina: Pusťte se do pečení, stačí jen pár surovin
Třešně se na nás usmívají nejen ze stromů, ale i z přepravek ve stáncích s ovocem a zeleninou. Vyzkoušejte názorný recept na skvělou bublaninu z třešní.
Domácí limonády a zmrzliny: Sáhněte po zelenině a ovoci ze zahrádky
Vsaďte letos na domácí přípravu - sirupů, limonád, drinků i báječných zmrzlin. Není to nic náročného a věřte, že si pochutnáte mnohem více než na těch kupovaných. Navíc zaručeně víte, co výsledný produkt obsahuje.
Autor:Hanka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena