1 špetka | sůl | |
4 ks | vejce | |
1 l | mléko | |
100 g | cukr moučka | |
300 g | hladká mouka | |
200 g | polohrubá mouka | |
1 špetka | kypřicí prášek | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
třešně | ||
na ozdobu | ||
cukr moučka |
1. Všechny ingredience vložíme do nádoby a našleháme, nejlépe elektrickým šlehačem, v řídké těsto. Hlubší plech polijeme olejem, olej rovnoměrně rozetřeme.
2. Plech potřený olejem vložíme do trouby a troubu rozehřejeme. Na rozpálený plech nalijeme těsto a posypeme ho omytými třešněmi. Vrátíme do rozehřáté trouby a pečeme při 200 °C asi 25 - 30 minut, dokud těsto neztuhne a na okrajích nezezlátne.
3. Třešňovou bublaninu posypeme moučkovým cukrem, necháme jen mírně vychladnout a ještě teplou podáváme. Třešňovou bublaninu z palačinkového těsta můžeme vylepšit ušlehanou smetanou.
Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame
Rychlé, snadné a plné ovoce. Znáte snad jednodušší a vděčnější moučník než právě bublaninu? Nejlépe chutná samozřejmě s ovocem čerstvým, ale pokud máte domácí zásoby zavařeného či mraženého ovoce, můžete si ji dopřát vlastně kdykoli. Máme pro vás 5 skvělých receptů.
Bohatý červen: Dozrávající jahody a třešně v oblíbených receptech
První letní měsíc, červen, je specifický dozráváním prvního ovoce. Konečně se tak dostaneme ke sladkým plodům jahod a třešní, vydáváme se na oblíbené samosběry a začínáme ovocné plody zavařovat a připravovat domácí marmelády. Období ovocných koláčů a plněných knedlíků právě začalo, oprášíme vám ty nejlepší recepty, které se vyplatí uložit do kuchařky mezi oblíbené.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena