Tradiční, jednoduchý recept na pikantní večeři či pro hosty.
Hodnocení
4.4
/ 5 (172x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
18x
Ingredience
250 ml
ocet
3 ks
cibule
100 g
hořčice
750 ml
voda
2 ks
mrkev
1 kg
buřty
15 ks
celý pepř
15 ks
celé nové koření
podle chuti
mletá sladká paprika
Postup přípravy
Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Z octa, vody, cukru a koření si připravíme nálev, který 10 minut povaříme. Nálev necháme vychladnout.
Buřty podélně nakrojíme, posypeme paprikou a pomažeme hořčicí. Do řezu vložíme kolečka cibule. Tradiční utopence naskládáme do sklenice a zalijeme je vychladlým nálevem.
Tradiční utopence necháme několik dní uležet.