Králíka omyjeme, vytrháme zevnitř jeho sádlo. Do stehen a hřbetu našpikujeme slaninu. Dobře osolíme králíka jak zevnitř tak z venku.
Králíka dáme do pekáče. Cibuli, česnek a zbytek slaniny nakrájíme na tenké plátky a položíme na králíka a posypeme grilovacím kořením. Mírně podlijeme vodou nebo vývarem. Králíka vložíme do trouby a pečeme doměkka. Během pečení králíka otočíme. Podléváme a přeléváme vypečenou šťávou, až je maso měkké.
Tradičního pečeného králíka můžeme s bramborem.
Grilovací koření na tradičního králíka? To snad ne! Stačí sůl, kmín, hodně česneku a k tomu kus bůčku :-)
Jana
Komentář k receptu Tradiční pečený králík
Králíka peču prošpikovaného a s bůčkem asi 4 hodiny na 120°C. Nevysuší se, nepřipálí se. Někdy ho nakonec zapeču krátce naplno, aby zrůžověl. S domácím zelím a bramborovým knedlíkem je báječný.
Reklama
jeff
Re: Re: Re:
Ať si tam dá třeba dubovou kůru,když to někomu chutná s jiným kořením,proč ne.Já králíka dělám na smetaně,jako svíčkovou,nebo na zelenině,na divoko apod.Zkuste.
Dašulenka
Péct na....
já peču na 300 a pak snižuju na 250-200 a je upečený dosti
jarca
Ještě jsem chtěla doda,t že když někdo koupí králíka a dá za něj spustu peněz ,tak se snaží ho udělat klasicky ,ale když jich má někdo plnou králíkárnu tak se snaží inovovat vzpoměňte si na Škopkovi zdravím