směs | ||
---|---|---|
600 g | hovězí dršťky | |
3 lžíce | olej | |
2 ks | cibule | |
300 g | anglická slanina | |
5 stroužků | česnek | |
2 dl | dobré červené víno | |
1 l | domácí hovězí vývar | |
5 ks | rajčata | |
2 ks | mrkev | |
3 plechovky | bílé fazole ve slaném nálevu | |
podle potřeby | ||
1 hrnek | citronová šťáva | |
4 ks | bobkový list nebo bazalka | |
podle chuti | ||
3 lžíce | sůl | |
2 lžičky | pepř a sůl | |
na ozdobu | ||
1 ks | nať nové cibulky | |
1 snítka | nať petržele nebo koriandru |
Dršťky dobře omyjeme a promícháme s citronovou šťávou. Opět omyjeme a osolíme. Vložíme do hrnce s vodou a přivedeme k varu, vaříme asi deset minut. Vyndáme a znovu opláchneme, pokrájíme na kousky. Na velké pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, slaninu a orestujeme. Přidáme česnek a víno, hovězí vývar, dršťky, rajčata, mrkev, bobkové listy, pepř a sůl. Dusíme pod poklicí asi půl hodiny. Nakonec přidáme bílé máslové fazole, dobře promícháme a povaříme. Posypeme cibulkou a ozdobíme zelenou petrželkou nebo mátou. Tradiční fazolový guláš Dobrada podáváme s rýží nebo s chlebem.
Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.
Jde to i bez masa! Sójový bramborový guláš krok za krokem
Pojďte si s námi zkusit uvařit bramborový guláš trochu jinak.
Recept na vepřový guláš z trouby krok za krokem
Dnes vám přinášíme recept na chutný a téměř bezpracný guláš, který je vhodný i pro celiaky. S tímto fotoreceptem jej zvládne úplně každý.
Autor:Veronika
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena