300 g | sušené fazole | |
300 g | bílé zelí | |
100 g | vepřový bůček (špek) | |
1 l | zeleninový nebo hovězí vývar | |
1 ks | cibule | |
0.5 ks | celer bulva | |
3 ks | petržel | |
3 ks | mrkev | |
3 stroužky | česnek | |
1 ks | brambory | |
250 g | rajčata | |
1 lžička | sušený tymián | |
1 špetka | Vytvořit: bylinková sůl a pepř |
Kromě široké nabídky wellness procedur a nejrůznějších masáží, zde pořádají kulinářské večery, kurzy vaření i pečení chleba. Jeden z nejoblíbenějších pokrmů, který zvládnete připravit i doma, je fazolová polévka uvařená podle tradičního jihotyrolského receptu.
Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě. Do jednoho hrnce nalijeme vývar, přidáme fazole a špek a uvaříme doměkka. Cibuli, celer, petržel a mrkev očistíme a nahrubo nakrájíme, česnek prolisujeme.
Vše dáme do druhého hrnce na polévku a na oleji orestujeme. Na kostičky nakrájíme bílé zelí, bramboru a rajčata a přimícháme do hrnce s orestovanou zeleninou. Ochutíme kořením, zalijeme trochou vody a necháme vařit. Jakmile máme uvařené fazole, přidáme jejich čtvrtinu do polévkového hrnce. Ze zbytku uděláme pyré, přimícháme také do polévkového hrnce, tak polévku zahustíme.
Špek můžeme nakrájet na kostičky, přidat do talíře a takto tradiční fazolovou polévku servírovat.
Videorecept: Burgery z červených fazolí, po kterých se jen zapráší
Skvělá alternativa nejen pro vegetariány, ale i pro všechny masožravce, kteří občas rádi do svého jídelníčku zařadí něco nového a zdravějšího. Méně kalorické, lépe stravitelné a chuťově vynikající - takové jsou burgery z červených fazolí, které vás dnes naučíme.
Videorecept Rajčatová polévka s fazolemi
Rajčatová polévka s fazolemi je zdravá, vydatná a hned po první lžíci oceníte dokonalé propojení chutí. Pomocí našeho videoreceptu vás ji rádi naučíme.
Autor:jihotyrolska.kucharka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena