Příloha i hlavní chod, to je klasický bramborák. Tenhle recept poslouží začátečníkům.
Hodnocení
4.5
/ 5 (339x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
28x
Ingredience
1 ks
vejce
800 g
brambory
80 g
hladká mouka
podle chuti
slanina
2-3 stroužky
česnek
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
olej
Postup přípravy
Brambory oloupeme, omyjeme a osušíme. Na jemném struhadle je nastrouháme.
Ihned vmícháme mouku, vejce, oloupaný a prolisovaný česnek. Těsto na bramboráky okořeníme pepřem, solí a majoránkou. Podle chuti můžeme do těsta přisypat i slaninu nakrájenou na kostičky.
Těsto v malých dávkách nalijeme na pánvičku či lívanečník.
Tradiční bramboráky pečeme na rozehřátém oleji po obou stranách dozlatova.
Upečené bramboráky dáme na ubrousek, aby odsál přebytečný tuk. Tradiční bramborák podáváme podle chuti.
Dobrý je samotný nebo jako příloha k masu či masové směsi. Bramborák je skvělý studený i teplý.