500 g | kuřecí prsa | |
2 špetky | mletý pepř | |
1 ks | cibule | |
3 stroužky | nasekaný česnek | |
1 ks | paprika červená | |
350 ml | kuřecí vývar | |
1 lžíce | kukuřičný škrob | |
0.5 lžičky | garam masala | |
2 lžíce | sladká chilli omáčka | |
2 ks | chilli paprička | |
400 ml | zakysaná smetana | |
0.3 lžičky | mleté chilli koření | |
3 lžíce | rostlinný olej | |
6 ks | tortilla | |
podle chuti | ||
---|---|---|
3 špetky | sůl |
Kuřecí prsní řízky očistíme, nakrájíme na kostičky, které osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Červenou papriku očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Chilli papričky zbavíme jadérek a jemně nasekáme. Studený vývar důkladně promícháme s kukuřičným škrobem, kořením garam masala a sladkou chilli omáčkou. Zakysanou smetanu v misce promícháme se solí a mletým chilli kořením.
V hluboké pánvi rozpálíme olej, na kterém zpěníme cibuli s česnekem a chilli papričkami. Poté k tomuto základu postupně přidáme kuřecí maso, které za stálého míchání opečeme dorůžova a vmícháme nakrájenou papriku. Směs ještě asi 2 minuty opékáme a následně podlijeme ochuceným vývarem s kukuřičnou moučkou a krátce povaříme do zhoustnutí.
Tortilly nahřejeme, naplníme pikantní kuřecí směsí a podáváme s ochucenou zakysanou smetanou jako vydatnou svačinu nebo večeři.
Recept na domácí tortillu krok za krokem
Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena