2 ks | pšeničná tortilla | |
na potření | ||
---|---|---|
4 lžíce | jemný kečup | |
směs | ||
1-2 ks | cibule | |
4-6 ks | šunka | |
1-2 ks | sýr | |
1 lžička | máslo |
Nakrájíme si 1- 2 střední cibule (kostičky). Cibuli osmahneme na másle do změknutí a zhnědnutí pod pokličkou (na indukční desce zhruba tak 10 minut na stupeň 4).
Mezitím, co se cibule smaží, můžeme si nachystat tortillu, kterou rovnoměrně potřeme nějakým kvalitním kečupem. Já preferuji kyselejší chuť kečupu, takže pokud máme sladký kečup, tak přidáme trochu rajčatového protlaku z tuby.
Osmaženou cibuli rovnoměrně nandáme na kečup, co je potřen na tortille. Dále na cibuli s kečupem nandáme cokoliv, co nám chutná (já přidávám šunku a sýr).
Druhou tortillou tu první přikryjeme a dáme zapéct do trouby na 185°C (horkovzduch). Stačí zhruba tak 6 - 7 minut, avšak pro křupavou krustu aspoň 10 minut. Každá trouba peče jinak, musí se hlídat, aby se tortilla pizza nespálila! Na závěr po vytažení z trouby už pouze nakrájíme na trojuhelníčky.
Tortilla pizza je opravdu snadným a rychlým pokrmem, který chutná každému. Tortillu lze použít pšeničnou i celozrnnou.
5 surovin a trocha trpělivosti: Tak málo stačí k výrobě levných domácích tortill
Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.
Autor:Tadeáš
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena