Prvně si naložíme maso. Kuřecí prsíčka si omyjeme, pokrájíme na kostičky, dáme do mísy, zalijeme olejem, zasypeme solí, pepřem, ďábelským kořením a gyrosem. Kořením nešetříme, aby maso mělo pořádně kořeněnou chuť. Pokud používáme místo ďábelského koření chilli, tak si dáme pozor, abychom to nepřehnali. Maso promícháme a dáme do ledničky.
Dále si připravíme dip. Do hrníčku nebo mističky vymačkáme majonézu, do ní nasypeme nasekanou bazalku (nejlépe čerstvou) a nalisujeme do ní 3 stroužky česneku. Zamícháme a ochutnáme. Podle chuti nasypeme ještě pepř a sůl.
Zelí a rajčata si omyjeme a nakrájíme na kostičky.
V tuhle chvíli vytáhneme z ledničky naložené maso a osmažíme na pánvi na oleji tak, aby nebylo moc vysušené. V průběhu smažení ještě podle potřeby přisypáváme koření.
Nachystáme si tortilly. Tortillu dáme do mikrovlnky, zakryjeme a 20 sekund na plný výkon ohříváme. Pokud je chceme ohřívat na pánvi nebo v troubě, tak si dáváme pozor, abychom je nepřepekli a při balení se nelámali. Doporučuji mikrovlnku, na chuti jim to nijak neubere, spíše naopak.
Ohřátou tortillu si dáme na talíř a doprostřed do lajny (do tvaru, nikoliv po celém povrchu) natřeme dipem a zakápneme trochou kečupu. Na to položíme sýr a na něj navršíme rajčata. Na rajčata přijde osmažené kořeněné maso a úplně nahoru přisypeme zelí.
A teď přijde to nejtěžší. Tortillu správně poskládat tak, abychom ji mohli v pohodě jíst. "Jak na to" se slovy popsat moc dobře nedá. Zadejte do internetového vyhledávače how to wrap a tortilla a pusťte si první video. Na konci je postup, který je velmi intuitivní.
Když máme tortillu správně zamotanou, přeřízneme ji našikmo v půlce a dáme ještě na pár sekund ohřát do mikrovlnky. Hotovou tortillu de Pollo ihned podáváme.
Suroviny jsou na 3 tortilly, pro každého tortilla a půl.