směs | ||
---|---|---|
6 ks | vejce | |
500 g | brambory | |
130 ml | mléko | |
1 ks | rajče | |
2 stroužky | česnek prolisovaný | |
100 g | strouhaný čedar | |
podle potřeby | ||
1 lžíce | olej | |
podle chuti | ||
1 špetka | sůl | |
1 špetka | mletý pepř |
Brambory oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Cibuli a rajče nakrájíme na půl kolečka. V nádobě smícháme mléko, vejce, česnek, sůl a pepř a metličkou promícháme.
Rozpálíme olej na větší pánvi, vložíme brambory a osmahneme, poté přidáme cibuli a také chvilku osmahneme. Vše rozprostřeme po pánvi, vložíme na vrch rajče a sýr a vše zalijeme vajíčkovou směsí. Stáhneme plamen a necháme pod pokličkou cca 10 minut, záleží, jak máme bramborovou omeletu vysokou. Jak uvidíme, že na vrchu je v pevnějším stavu, tak ji obrátíme. Nejlépe převrátíme na druhou pánev, případně použijeme velký talíř. Talíř vložíme obráceně do pánve a rychlým pohybem otočíme. Z talíře tortillu opatrně nasuneme zpět na pánev. Necháme chvilku propéct i z druhé strany.
Tortillu de Patatas můžeme nakrájet na trojhránky nebo na menší kostky. Můj tip: Když tortillu nechci úplně propečenou, tak ji neobracím a rovnou servíruji, povrch posypu čerstvými bylinkami.
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
Jak připravit výbornou vaječnou omeletu?
V jednoduchosti je krása, říká šéfkuchař restaurace La Gare Vladimír Honzák a ukazuje, jak snadné je připravit dokonalou vaječnou omeletu, když víte, jak na to.
Autor:Lucie gastro-zavislak
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena