50 g | slanina | |
sůl | ||
4 ks | vejce | |
30 g | máslo | |
1 ks | cibule | |
pažitka | ||
2-3 kuličky | jalovec | |
500 g | houby | |
4-6 plátků | pečivo | |
mletý černý pepř | ||
1 ks | paprika červená | |
na potření | ||
---|---|---|
česnek |
1. Houby očistíme, nakrájíme na plátky a vložíme do osolené vroucí vody. Vaříme asi 5 až 10 minut a poté scedíme. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky.
2. Na másle lehce osmahneme slaninu. Přidáme cibuli a necháme zezlátnout. Vmícháme houby. Pak přidáme rozdrcená zrnka jalovce a podusíme. Do takto připravené směsi přidáme rozmíchaná vejce, necháme je srazit a promícháme s nakrájenou pažitkou.
3. Chléb nebo plátky bagety opečeme na rozehřátém tuku. Topinky potřeme česnekem a podle chuti osolíme. Připravenou smaženici namažeme na topinky a zdobíme kostičkami papriky.
Topinka nemusí být nudná! Zkuste tuhle s avokádem a pečenou cizrnou krok za krokem
Topinka v jiném podání. Zkuste náš recept a sami uvidíte, jak si pochutnáte.
Návod, jak opéct topinku, aby křupala a uvnitř byla měkká
Ve spolupráci s IHNED.cz a šéfkuchařem Václavem Fričem vám přinášíme návod na přípravu křupavé, přitom měkké topinky. Věděli jste, že nejlepší chléb na topinky je 2 -3 dny starý?
Houby v kuchyni. Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
Autor:admin_sarka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena