Středně velké různě barevné papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibulky očistíme a i s natí je nakrájíme na kolečka. Marinované tofu nakrájíme na menší kostky.
V pánvi rozehřejeme olivový olej, vsypeme cibulku a téměř dozlatova osmahneme. Vsypeme papriku, orestujeme a zasypeme bylinkovou solí. V tuto chvíli přidáme tofu a znovu pár minut restujeme. Směs ochutíme oreganem, zasypeme asi lžičkou kari a přidáme chia semínka. Vše dobře promícháme a znovu asi 2 minuty restujeme. Celá tepelná příprava trvá 10 - 15 minut, takže je to rychlovka.
Rýži uvaříme podle návodu, scedíme a rozdělíme na talíře. Doplníme tofu se zeleninou na kari a ihned podáváme. Bude chutnat nejen vegetariánům a veganům, to zaručuji.