2 stroužky | česnek | |
1 ks | cibule | |
3-4 lžíce | rajčatový protlak | |
5 ks | žampiony | |
80 g | anglická slanina | |
1 lžička | rýžový ocet | |
350 g | kuřecí játra | |
6 plátků | bílý toastový chléb | |
1 lžíce | chilli pasta | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na ozdobu | ||
6 ks | vejce | |
1 svazek | jarní cibulka |
Játra očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Žampiony oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na jemné kostičky. Nať jarní cibulky nakrájíme na jemná kolečka. Slaninu vyškvaříme a na výpeku necháme zpěnit cibuli a česnek. Pak přidáme játra a jakmile změní barvu, vmícháme žampiony. Směs osolíme, opepříme a opékáme asi 5 minut. Nakonec přidáme chilli pastu a podle chuti rajčatový protlak, vše krátce podusíme a ochutíme rýžovým octem. Pikantní směs navršíme na opečené toasty, poklademe volským okem a ozdobíme cibulkou. Toasty s drůbežími játry a žampiony podáváme jako teplou chuťovku.
Svačinky, které u dětí zabodují: Domácí pribináček, zvířátkové toasty a špagetová hnízda
Mami, já mám hlad! Pokud máte doma jedno a více dětí, tuhle větu poslední dny určitě dobře znáte a dost možná už vám dochází fantazie, jaké svačinky dětem připravit. Máme pro vás 11 skvělých receptů, kterými dětem uděláte radost.
Návod, jak opéct topinku, aby křupala a uvnitř byla měkká
Ve spolupráci s IHNED.cz a šéfkuchařem Václavem Fričem vám přinášíme návod na přípravu křupavé, přitom měkké topinky. Věděli jste, že nejlepší chléb na topinky je 2 -3 dny starý?
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena