3 ks | žloutek | |
10 g | cukr moučka | |
250 g | mascarpone | |
1 balíček | vanilkový cukr | |
10 g | čokoládové hoblinky | |
100 g | cukrářské piškoty | |
50 ml | mandlový likér | |
100 ml | espresso |
Mascarpone, moučkový cukr, vanilkový cukr a žloutky spojíme dohromady a vše vyšleháme do hladkého krému. Připravíme si sklenice, do nichž budeme naše tiramisu vrstvit. Espresso smícháme s mandlovým likérem a namáčíme v něm půlené cukrářské piškoty tak, aby byly zvlhčené, ale ne promočené. Nyní vrstvíme do sklenic. Na vrstvu piškotů naneseme vrstvu připraveného krému, následuje opět vrstva piškotů a nakonec vrstva krému, kterou úhledně zarovnáme a posypeme strouhanou čokoládou. Tiramisu ve skleničce dáme vychladit do lednice nejlépe do druhého dne, poté podáváme jako lahodný dezert.
Naučte se lahodné italské tiramisu podle tradičního receptu
Ve vršovické restauraci Osteria Da Clara vaří poctivou italskou kuchyni. Majitel a šéfkuchař Glenn Švarc pro nás připravil nadýchané tiramisu podle tradičního receptu. Na přípravu budete potřebovat: Cukr, vejce (žloutky), espresso, cukrářské piškoty, marsala (případně amaretto nebo jiný likér) a mascarpone.
Autor:Richard Novák
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena