3 lžíce | lime štáva | |
1 lžíce | třtinový cukr | |
120 g | čínské nudle | |
1 lžíce | drcený koriandr | |
30 g | sušené jidášovo ucho | |
60 g | sušené kukmáky | |
0.5 hrnku | mleté vařené vepřové maso | |
120 g | vařené loupané krevety | |
5 ks | červené chilli papričky | |
3 lžíce | thajská rybí omáčka |
Ucho Jidášovo a kukmáky dáme odděleně do misek a přelijeme vroucí vodou. Necháme je 30 minut bobtnat. Po 20 minutách dáme do třetí misky nudle a přelijeme je vroucí vodou. Necháme je bobtnat 10 minut nebo postupujeme podle návodu na obalu. Ucho Jidášovo scedíme, důkladně propláchneme a nakrájíme na kousky. Kukmáky scedíme a vymačkáme. Třeně odkrojíme a nepoužijeme, klobouky přepůlíme. Do rendlíku dáme pouze tolik vody, aby bylo zakryté dno, a vodu přivedeme k varu. Přidáme vepřové maso, krevety, ucho Jidášovo a kukmáky a za stálého míchání zvolna vaříme 3 minuty. Důkladně scedíme. Nudle scedíme a nastříháme na vhodnou délku. Chilli papričky, rybí omáčku, limetovou šťávu a hnědý cukr dáme do misky a mícháme, až se cukr rozpustí. Přidáme nudle a směs s krevetami a vepřovým masem, promícháme, rozdělíme do misek a podáváme.
Zdroj: Nízkotučné pokrmy , edice 100 nejlepších receptů
Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem
Vietnamská polévka Pho bo je poněkud pracnější. Proto si na její přípravu vynahradíme více času a doporučujeme jí uvařit raději dvojnásobné množství. Díky široké škále použitých ingrediencí je sytá a vydá tak za hlavní chod.
10+1 otázek: Čínská medicína a její principy
Na jakých principech čínská medicína staví a v čem tkví její kouzlo? Vše si objasníme se studentkou tradiční čínské medicíny, Zuzkou Košařovou.
Autor:Nakladatelství Slovart
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena