Dáme vařit 1,5 litru vody, do které přidáme 2 zeleninové bujony, 4 lžičky sojové omáčky a 3 lžičky grilovacího koření. Do vařící vody vsypeme sojové plátky a vaříme 20 minut. Poté sejmeme z plamene a uvařené sojové plátky necháme až do zchladnutí v nálevu. Ten pak vylijeme, sojové plátky mírně vymačkáme a nakrájíme na širší proužky. Je možné si takto sojové maso připravit i večer, místo plátků jsou dobré i nudličky.
Veškerou zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky.
Cibuli osmahneme na oleji zároveň s nakrájenými paprikami, po 5 minutách přidáme sojové plátky, žampiony, zelenou část pórku, cuketu a na jemno nakrájené feferonky. Promícháme, přidáme koření, umeocet, cukr a 3 minuty restujeme. Směs podlijeme pivem a trochou vody, necháme 5 minut dusit a nakonec vmícháme vodu s rozmíchaným škrobem. Necháme přejít varem, dochutíme a podáváme.
Rýži vsypeme do kastrůlku, přidáme olej a asi minutu restujeme. Rýži zalijeme studenou vodou, přidáme 3 hřebíčky a menší cibuli a vaříme pod pokličkou tak, jak jsme zvyklí. Před podáváním cibuli a hřebíčky odstraníme.
Thajské sojové plátky podáváme s kořeněnou vařenou rýží jako hlavní chod.
Poznámka: Na tento pokrm používám dlouhé červené feferonky. Jsou pálivé, ale ne až příliš.