1 lžička | cukr | |
2 lžičky | sůl | |
1 ks | šalotka | |
2 lžičky | mletý pepř | |
2 lžíce | rybí omáčka | |
0.5 lžičky | římský kmín | |
1 lžíce | nasekaný koriandrový kořen | |
1 lžička | drcený kardamon | |
7 stroužků | rozmačkaný česnek | |
1 ks | citron | |
3 lžíce | rostlinný olej | |
1 | středně velké kuře | |
500 g | kuřecí křídla |
1. Připravíme si všechny suroviny, abychom je měli pohotově při ruce. V třecí misce, hmoždíři nebo v kuchyňském robotu rozetřeme ingredience na hrubou "kořeněnou pastu": 2 lžičky mletého pepře, ¼ až ½ lžičky semínek římského kmínu (cumin), 2 lžičky hrubé soli, 1 lžíce hrubě nasekaného koriandrového kořene, 1 lžička drceného kardamonu 1 šalotku, 7 rozmačkaných stroužků česneku.
Smícháme připravenou pastu se lžičkou hnědého cukru, rybí omáčkou, šťávou z citronu a rostlinným olejem a dobře promícháme.
2. Podél páteře rozříznuté kuře rozevřeme jako knihu, tak aby nabylo podobu ploché desky. Odřízneme přebytečnou kůži i tuk a odsekneme křidýlka. Takto upravené kuře marinujeme v připravené "kořeněné pastě" a surovinami "na ochucení" nejméně 1 hodinu, nejlépe přes noc.
3. Rozehřejeme gril a kuře na středním plameni připravujeme, až je propečené (35 - 40 minut). Alternativně můžeme kuře upéci v troubě při 190 °C po dobu asi 1 hodiny. Poté barbecue kuře necháme asi 10 minut odpočinout, aby se vrátila šťáva zpět z povrchu dovnitř masa. Pak začneme thajské barbecue kuře porcovat a podávat. Chutná výborně!
Ilustrační foto: Shutterstock.com
8 dokonalých receptů na pečené kuře
Jednoduché recepty na oběd, který ocení celá rodina. Pečené kuřátko s masem odpadajícím od kosti a zlatavou křupavou kůrčičkou v osmi různých chuťových variacích.
Videorecept: Thajské zelené kari
Tip na výborné pikantní jídlo, které si jistě oblíbíte pro jeho chuť a rychlou přípravu.
Autor:admin_iva
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena