sůl | ||
olivový olej | ||
200-300 g | vaječné těstoviny | |
omáčka | ||
---|---|---|
sůl | ||
50 g | eidam | |
2 kostky | lučina | |
1 kostka | tavený sýr | |
1 kelímek | smetana na vaření | |
čerstvý nebo sušený tymián | ||
na ozdobu | ||
tymián | ||
cherry rajče |
1. Těstoviny (špagety, široké nudle, kolínka, vrtulky, mušličky apod.) dáme vařit podle návodu na obalu, vaříme v osolené vodě se lžičkou oleje. Když jsou al dente, scedíme je a necháme krátce okapat.
2. Mezitím si připravíme smetanovou omáčku. Za mírné teploty a stálého míchání necháme rozpustit v menším hrnci smetanu na vaření, Lučinu, smetanový tavený sýr a nastrouhaný eidam. Když se vše důkladně prohřeje, začnou se sýry rozpouštět a omáčka houstnout. Odstavíme, stále mícháme a přidáme tymián, nejlépe čerstvý. Podle chuti smetanovou omáčku s tymiánem dosolíme.
3. Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme nakrájenými rajčátky a špetkou tymiánu. Těstoviny se smetanovou omáčkou a tymiánem ihned podáváme. Recept je určen na 2 porce.
Jak připravit domácí těstoviny? Zkuste skvělé tagliatelle krok za krokem
Dnes si připravíme domácí těstoviny, na které bude třeba jen pár surovin a trocha trpělivosti při tvarování. Odměnou bude pravá chuť domácích těstovin, které se nic nevyrovná!
Těstoviny v podzimním jídelníčku: Zapečte je!
Zapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena