1 špetka | cukr | |
1 ks | chilli paprička | |
100 g | parmazán | |
4 lžíce | olivový olej | |
1 ks | velká cibule | |
200 g | anglická slanina | |
1 plechovka | rajčata sterilovaná | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
pepř | ||
příloha | ||
1 balíček | těstoviny |
1. Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme, slaninu rozkrájíme na malé kostičky. Chilli papričku jemně nasekáme. Parmazán nastrouháme. Na oleji dozlatova osmažíme slaninu, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme sterilovaná rajčata i s nálevem, chilli papričku, špetku cukru, sůl a pepř. Dusíme asi 20 minut.
2. Mezitím ve vroucí osolené vodě uvaříme doměkka těstoviny. Uvařené a scezené těstoviny rozdělíme na porce, na každou porci nandáme dušená rajčata a posypeme nastrouhaným parmazánem.
3. Těstoviny s rajčaty a slaninou můžeme připravit i jako směs - všechny uvařené těstoviny s rajčaty promícháme a pak teprve na porce rozdělíme.
Zapečené gnocchi s rajčaty krok za krokem
Máme pro vás tip na zdravý a vydatný oběd bez masa, na kterém si pochutná celá rodina.
Pochutnejte si na těch nejlepších receptech z rajčat
Milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty? Vybrali jsme pro vás výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát jak v čerstvé podobě, tak zapečená, v podobě omáček, polévek, chuťovek a netradičně i v pomazánce.
Videorecept: Krémová polévka z pečených rajčat podle Anny
Recept na polévku z pečených rajčat je v podstatě vhodný po celý rok. V létě můžete spotřebovat přebytky rajčat ze zahrádky a v zimě použijte rajčata z obchodu. Ta sice nejsou pořádně k jídlu, ale této polévce poslouží úplně stejně jako ta domácí.
Autor:Dana
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena