5 ks | ředkvičky | |
1 balíček | těstoviny | |
1 konzerva | kukuřice sterilovaná | |
1 konzerva | hrášek sterilovaný | |
500 g | smetanový bílý jogurt | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
bylinky |
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Zeleninu scedíme, ředkvičky očistíme a nakrájíme na měsíčky. V míse smícháme těstoviny s hráškem, kukuřicí, ředkvičkami a jogurtem. Nakonec salát ochutíme bylinkami, solí a pepřem.
Těstovinový salát s ředkvičkami a jogurtem vychladíme a můžeme podávat s čerstvým pečivem.
Ředkvičky - nenápadné zeleninové kuličky plné vitamínů
Ředkvičky se dají pěstovat ve sklenících po celý rok, lze si je i po celý rok zakoupit. Ale na jaře stejně chutnají nejlépe. Při nákupu by měla ředkvička mít svěží a zelené drobné listy, pevné a šťavnaté bulvičky.
Ředkvičky, levná a na pěstování nenáročná zelenina s jemně štiplavou chutí, která díky své nízkokalorické hodnotě nesmí chybět v jarním odlehčovacím jídelníčku.
Autor:cabadajmagdalena
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena