těsto | ||
---|---|---|
1 špetka | sůl | |
1 ks | vejce | |
2 lžíce | ocet | |
100 ml | voda | |
400 g | hladká mouka | |
100 g | rostlinný olej |
Štrúdl s jablky patří mezi nejoblíbenější moučníky české kuchyně. Připravit jej můžeme z různých druhů těst (listové, jogurtové, máme také křehký nebo také tažený závin). Právě příprava tradičního taženého závinu však není úplně jednoduchá, je celkem těžké odhadnout, jak tenké by těsto mělo být, jakým způsobem ho táhnout a jak správně štrúdl zavinout. V dnešním receptu si připravíme těsto na tažený závin.
Záviny a štrúdly na sladko i na slano: Klasické i nápadité recepty do vaší kuchařky
Rádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.
Víkendové pečení: Rebarborový závin krok za krokem
Vyzkoušejte přípravu závinu s touto zdravou surovinou - rebarborou. Recept je z jednoduchého těsta bez kvasnic.
Jablečné kroužky ve skořicovém kabátku krok za krokem
Jablečné kroužky se skořicí jsou dokonalým spojením sladkosti a kořeněného aroma skořice. Ideální recept na rychlý dezert nebo lahodnou svačinku pro celou rodinu.
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena