Do hrnce se studenou vodou dáme vařit nožičky a kolínko. Okořeníme solí, černým pepřem, bobkovým listem a novým kořením. Přidáme také stroužek česneku, stonek řapíkatého celeru, mrkev a půlku cibule. Přikryjeme pokličkou a vaříme do měkka. V hrnci orestujeme na oleji nasekanou cibulku. Maso z vývaru vyjmeme a obereme od kostí. Tučné části rozsekáme v robotu spolu s orestovanou cibulkou a pár lístky oregana a petrželkou. Libové maso nakrájíme na malé kostičky a smícháme s ostatním. Na potravinovou folii přendáme směs a zabalíme do válečku. Nakonec zabalíme váleček ještě do alobalu a necháme v lednici ztuhnout asi tak dvě hodiny. Bílé zelí nakrájíme na jemné nudličky, stejně tak mrkev. V míse promícháme a dochutíme solí a pepřem. Zakápneme olejem a vinným bílým octem. Chuť ještě doladíme nasekanou pažitkou a tymiánem. K terince připravíme také omáčku Gribich: do misky dáme kapku olivového oleje, sůl, pepř, lžičku dijonské hořčice. Přilijeme kapku červeného vinného octa, nasekanou cibulku, nakládané okurky nakrájené nadrobno, nasekané kapary, pažitku, petržel a estragon. Zamícháme, zvlhčíme olejem a nakonec vmícháme nasekané vejce uvařené natvrdo. Terinku podáváme se zelným salátem a omáčkou Gribich. Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!
Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?
Vepřové maso patří mezi oblíbené. V našich krajích snad každý občas prahne po klasické vepřové pečeni, knedlíku a zelí. Jsou dokonce totiž lidé, kteří s tím vystačí celý život!
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena