1 palička | česnek | |
1 ks | vepřové koleno zadní | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
kmín | ||
pepř |
Při pomalém pečení se vypeče z kolena bohatá šťáva a sádlo, které po zatuhnutí vytvoří rosol. Jak na to? Koupíme velké zadní vepřové koleno. Omyjeme ho, prošpikujeme stroužky oloupaného česneku, osolíme a opepříme. Koleno vložíme do zapékací teriny s víčkem, ale lze použít i pečící pytlík. Vepřové koleno takto pečeme klidně 6 hodin či přes noc při 100 °C. Po upečení vyndáme koleno, které se rozpadá. Z kolene obereme maso, které nakrájíme na kousky a dáváme do teriny. Na závěr zalijeme vypečenou šťávou z kolene a necháme ztuhnout do druhého dne. Zbylé kosti a kůži použijeme na vývar - budete se divit, jak bude silný. Vše se zužitkuje a chutná skvěle. Terina z pomalu pečeného vepřového kolena chutná výtečně s chlebem.
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než o víkendu se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?
Vepřové maso patří mezi oblíbené. V našich krajích snad každý občas prahne po klasické vepřové pečeni, knedlíku a zelí. Jsou dokonce totiž lidé, kteří s tím vystačí celý život!
Autor:5jideldenne
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena