1 svazeček | ředkvičky | |
500 g | nové brambory | |
1 balíček | směs listových salátů | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
zálivka | ||
5 lžic | olivový olej | |
3 lžíce | citronová šťáva | |
2-3 ks | nakládané feferonky | |
2-3 lžíce | čerstvá pažitka |
1. Nejdříve si připravíme zálivku. Feferonky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. Pažitku jemně usekáme. Olej promícháme s citronovou šťávou, solí a pepřem, feferonkami a pažitkou. Zálivku necháme odležet. Ředkvičky očistíme a nakrájíme na plátky. Na přípravu toho salátu budeme potřebovat pokud možno co nejmenší a stejně velké brambory.
2. Nové brambory oškrábeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Uvařené brambory slijeme, vložíme do mísy a promícháme s ochucenou zálivkou. Nakonec k bramborám přidáme listy salátů, nakrájené ředkvičky a ihned podáváme.
3. Teplý salát z nových brambor a zeleninou podáváme jako přílohu k masům. Výborně chutná i samostatně s nejrůznějšími druhy tvarohových dipů.
Videorecept: Grilované smetanové brambory a cuketový salát
Chystáte se grilovat? Podívejte se, jak se připravuje salát z grilovaných cuket a jak se na grilu zapékají smetanové brambory. Je to opravdu jednoduché.
V hlavní roli brambory: Levné a rychlé recepty na celý týden
Brambory - velmi vděčná a univerzální plodina, která je oblíbenou součástí českého jídelníčku. Každý Čech zkonzumuje zhruba 65 kilogramů brambor ročně! Máme pro vás pár receptů, které s nadšením zařadíte ke svým oblíbeným.
Inspirace na celý týden: Rychlé recepty z nových brambor, zeleniny a bylinek
Nové brambory jsou samy o sobě tak chutné, že si s nimi nemusíme dávat téměř žádnou práci. Stačí je uvařit nebo upéct ve slupce a servírovat s mlékem a kouskem másla. Ale i tak se může hodit pár receptů, které zpříjemní a oživí jarní jídelníček.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena